Religie, Socio-umane, Arte

 

Catedra de religie şi socio-umane

În data de 26 septembrie 2014, la împlinirea a 70 de ani de la bătălia de la Oarba de Mureș, cel mai tragic moment al războiului de eliberare a Transilvaniei de Nord, purtat de armata română în toamna anului 1944 a avut loc ceremonia comemorativã desfãşuratã la monumentul eroilor patriei din localitatea Oarba de Mureş, judeţul Mureş.

           La manifestãri au participat oficialitãţi locale, elevi, profesori, oameni de culturã precum şi soldaţi din Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

            În deschidere a fost oficiatã de cãtre Înaltpreasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul de Alba Iulia, o slujbã de pomenire în memoria celor 11.000 de militari români care în urmă cu 70 de ani şi-au jertfit vieţile în bătălia de la Oarba de Mureş

            La ceremonie a participat şi Mircea Duşa, ministrul Apărării din România.

            După slujba religioasă, reprezentanţi ai unor instituţii publice, partide politice şi societăţi comerciale au depus coroane cu flori, iar Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul” a defilat în faţa participanţilor.

            Din partea asociaţiei „Cultul Eroilor“-Vâlcea a participat la manifestare un grup de oameni de culturã, ofiţeri în rezervã, preoţi, profesori şi elevi de la şcoli din Municipiul Rm. Vâlcea. De la Colegiul Energetic a participat Prof. Simion Mihãiţã, însoţit de elevi ai claselor a IX-a şi a XII-a. Delegaţia vâlceanã a depus coroane la monumentul eroilor, fiind singura delegaţie, exceptând autoritãţile statului, din afara judeţului Mureş, care a participat la eveniment.

            GLORIE EROILOR ROMÂNI CĂZUȚI PENTRU APĂRAREA PATRIEI sunt cuvintele ce stau scrise pe monumentul ridicat în cinstea eroilor spre amintirea jertfei, dar şi spre trezirea celor ce nu mai cred în valorile fundamentale ale unui popor: ţarã, neam, onoare, sacrificiu.

Știri recente

NOU! OFERTA ȘCOLARĂ 2021-2022

NOU! OFERTA ȘCOLARĂ 2021-2022

 

Workshop on-line cu tema “Bullying si cyberbullying in mediul scolar”,

In data de 18 noiembrie 2020,orele 13, a avut loc workshop-ul on-line cu tema “Bullying si cyberbullying in mediul scolar”,din cadrul proiectelor Quality...

 
SIMPOZIONUL NAȚIONAL EDMOND NICOLAU, EDIȚIA A XIV-A – ONLINE

SIMPOZIONUL NAȚIONAL EDMOND NICOLAU, EDIȚIA A XIV-A – ONLINE

ED_NICOLAU_ VÂLCEA _ediție online – INVITATIE