Centrul de excelență handbal

 

EXCELENŢĂ LA …ENERGETIC

SanoVita sustine performanta sportului valcean, iar locul 5 la Campionatul Mondial Scolar de Handbal obtinut de Colegiul Energetic din Rm. Valcea, este fabulos! Multumim ISJ Valcea, Primariei Municipiului Rm. Valcea, Boromir, FRHandbal si FSSU pentru sustinerea financiara in participarea la acest eveniment sportiv scolar mondial. Felicitari elevelor, antrenorilor, cluburilor de provenienta si parintilor care au incurajat, sustinut activitatea sportiva a acestor minunate fete.

            Colegiul Tehnic Energetic, având în dotare o sală de sport omologată, folosită ca spaţiu de antrenament la Campionatul European de Handbal din 2000, la sugestia dlui Ion Gavrilescu, preşedinte al Clubului de Handbal Oltchim, a cuprins în planul de şcolarizare, începând cu anul şcolar 1997-1998 o clasă cu profil vocaţional de handbal fete.

Rezultatele deosebite obţinute de către  aceste eleve  în cadrul Campionatului FRH au atras atenţia dlui preşedinte al Federaţiei, Cristian Gaţu care a avut idea înfiinţării Centrului Naţional Olimpic de Excelenţă Handbal Fete, Centru pe care il găzduieşte şcoala noastră.

Iniţiativa s-a concretizat graţie susţinerii asidue şi necondiționate a unor oameni “de suflet”: Cristian Gaţu, Preşedintele FRH, Mircia Gutău, Primarul Râmnicului, Ion Gavrilescu, preşedintele Clubului Oltchim, Ion Florescu, director al Colegiului Tehnic Energetic, care au fost, de altfel, prezenţi si la inaugurarea din aprilie 2007, la fel ca şi la inaugurarea căminului internat-internat din incinta şcolii, unde în condiţii deosebite, la înalte standard, sunt cazate sportivele membre ale CNOE.

Amenajarea căminului internat a fost susținută financiar de către Consiliul Local al Rm. Vâlcea (cu suma de 75000 Ron) şi de către Consiliul Judeţean (cu aceeași sumă). Primăria alocă antrenorilor care descoperă sportive de performanţă şi le selectează spre a face parte   din CNOE, o indemnizaţie de 150 lei/sportivă.

Performanţele sportive sunt deseori dublate de rezultate foarte bune la învăţătură, posibile datorită preocupării pentru o riguroasă pregătire din partea lor şi a cadrelor didactice din Colegiul Tehnic Energetic.

Înfiinţat la începutul lunii aprilie a anului 2007, CENTRUL NAŢIONAL OLIMPIC DE EXCELENŢĂ, HANDBAL FETE a devenit în scurtă vreme o rampă de lansare spre marea performanţă în handbal. Prima grupă, de 18 jucătoare a început antrenamentele sub conducerea tehnică a dlui. antrenor Aurelian Roşca şi a dlor profesori Constantin Oprea, Adrian Belu, Ioan Holban, Maria Duca. Competiţiile au fost organizate de către dl prof. Ionel Gheorghe, sportivele pregătite aici obţinând locul al doilea In Divizia A, precum şi rezultate meritorii la turneele la care au participat în străinătate.

Din 2010, Centrul se află sub conducerea dlui antrenor Popa Seviştean, numărul sportivelor fiind în creştere deoarece aici se află aproximativ 80% din componentele Loturilor Naţionale de Tineret şi Junioare. Colectivul tehnic este format acum din  antrenorii Luminiţa Huţupan-Dinu, Nicoleta Lazăr, Maria Duca, Octavian Achimescu, Constantin Dincă, psihologul Dorina-Marcela Şchiopu Mateiu, precum şi din medicul Costin Dan, kinetoterapeutul Alice Giurcă şi maseurul Nicolae Mătăsaru. De organizarea competiţiilor se ocupă dl antrenor Marius Dănuleţ, handbalistele participând la turnee de pregătire în Franţa, Italia şi Muntenegru. În anul competiţional 2010-2011, Naţional Rm. Vâlcea, echipa centrului, s-a calificat în Liga Naţională, fetele fiind calificate şi la  Campionatul European şi la cel Mondial de Tineret şi Junioare.

Deşi scurtă, perioada scursă din 2007, a fost plină de momente deosebite, de victorii şi de satisfacții, multe din sportive activând acum la echipe din Liga Naţională precum U Jolidon Cluj, H.C. Craiova, Silcotub Zalău.